Over DCD

Koppelt technische studenten en bedrijven

Over Delft Career Days (DCD)

DCD is voor zowel studenten als bedrijven dé manier om elkaar te ontmoeten en leren kennen. En als het even kan ook de juiste match te vinden voor stages, banen en afstudeeropdrachten in de techniek. Dat durven we wel hard te maken. DCD trekt namelijk jaarlijks meer dan 150 bedrijven en duizenden studenten van de TU Delft. Er zijn weinig studenten die de grootste technische carrièrebeurs van de Benelux niet kennen. Ongeveer twee derde van alle TU Delft studenten heeft tijdens hun studententijd minstens een keer deelgenomen aan DCD.

Geschiedenis

En daarvoor gaan we al vrij ver terug. DCD is een samensmelting tussen de Bedrijvendagen Delft en het Bedrijvencarré die tot 1996 naast elkaar bestonden. De organiserende studieverenigingen denken met één evenement beter aan te sluiten bij studenten van de TU Delft en het bedrijfsleven. Daarom werd op 19 december 1995 de stichting ‘Delft Career Days’ opgericht en daarmee ook het belangrijkste samenwerkingsverband in Delft: 'Het Pentagon’. Het Pentagon bestaat uit:

Het bestuur van DCD wordt gevormd door afgevaardigden van de vijf studieverenigingen en wisselt elk jaar van samenstelling. De formule blijft onveranderd sterk: studenten én bedrijven op een laagdrempelige, maar vooral ook leuke manier samenbrengen.

Doelstellingen

Delft Career Days is in het leven geroepen om twee doelen te behartigen:

  • Studenten in contact brengen met het bedrijfsleven om aan een baan, stage of afstudeeropdracht helpen.
  • Bedrijven inzicht geven in afstuderend Delft.