Zorg dat jouw CV opvalt!

Hoe zorg jij dat je CV opvalt in een enorme stapel CV's?

Je kunt je natuurlijk onderscheiden van de andere kandidaten door je ervaring, maar ook door de vormgeving van je cv. Steeds vaker zie je een pasfoto of persoonlijk profiel op een cv en/of een opvallende lay-out. Het is optioneel maar mag allemaal. Als het past bij jou, de functie en de organisatie kan het zelfs handig zijn.

  • Met een persoonlijk profiel (na contact informatie) probeer je je karakter en motivatie vast te leggen in een paar regels. Je kunt het zien als personal brand of elevator pitch. Het kan mensen nieuwsgierig maken naar de rest van je cv.
  • Sommige werkgevers vinden het heel fijn om een foto op je cv te zien omdat het hen helpt om zich letterlijk een beeld te vormen. Anderen vinden het juist afleiden. Als je een foto op je cv wilt zetten is het verstandig om een recent exemplaar te nemen waar je vriendelijk kijkt en iets draagt dat je ook naar het werk zou dragen. 
  • Zeker als je op zoek bent naar een baan in de creatieve industrie of beweert zelf creatief te zijn is het niet handig om een zwart-wit cv in Times New Roman in te sturen. Zorg er wel voor dat je cv makkelijk te lezen blijft, ook als ze het vrolijk gekleurde exemplaar in zwart-wit printen.

Wil je graag je CV laten checken, loop dan even snel langs de aula tijdens walk-in hours. 

Walk-in hours career centre

Career centre toolkit


Houd onze blog in de gaten voor nog meer tips voor jouw perfecte cv