Hoe maak ik een perfect CV?

Wil je nog meer leren over hoe jouw CV er perfect uit ziet, lees dan deze blogpost!

Het meest belangrijke in een sollicitatieprocedure is toch wel je cv, dus zorg ervoor dat die van jou perfect is. Hier enige tips:     

  • Maximale lengte van een cv is twee pagina’s. Sommige werkgevers hebben zelfs liever één pagina. Bij twijfel: past het op één pagina zonder dat je belangrijke zaken hoeft weg te laten en is het nog steeds leesbaar? Dan kan het geen kwaad. Maar in alle andere gevallen kun je beter de twee pagina’s gebruiken die je mag gebruiken. 
  • Speel met de categorieën. Wat betreft de volgorde van de categorieën: hoewel je altijd begint met de persoonlijke gegevens, die bij een starter gevolgd worden door opleidingen, kun je verder wel een beetje spelen met de categorieën. Zorg in ieder geval dat belangrijke ervaringen zo hoog mogelijk op je cv staan. 
  • Begin bij het recentste. Binnen elke categorie zet je de data in omgekeerd chronologische volgorde: dus te beginnen met wat het meest recent werd afgesloten.
  • Focus op jezelf. Bij het omschrijven van ervaringen focus op wat je zelf hebt gedaan in plaats van wat het hele team deed (‘We hebben…’). Of benoem wat je hebt geleerd in die rol. 
  • Wees consequent en check spelling. Controleer of het document er netjes uitziet, consistent is en genoeg witruimte heeft zodat het snel gelezen kan worden. Zorg ook dat je cv en brief wat betreft lay-out goed bij elkaar passen en een mooi geheel vormen.

Wil je graag je CV laten checken, loop dan even snel langs de aula tijdens walk-in hours.
Walk-in hours career centre

Career centre toolkit

Houd onze blog in de gaten voor nog meer tips voor jouw perfecte cv