Bedrijfsinformatie

  • Bedrijfsnaam
    Nederlands Forensisch Instituut
  • Industrie
    Overheid

Feiten & cijfers

  • Medewerkers in Nederland
    900
  • Medewerkers wereldwijd
    -
  • Aantal academici in Nederland
    500
  • Aantal landen
    1
  • Aantal stages en/of afstudeeropdrachten beschikbaar
    100

Evenementdeelname

  • Sollicitatietrainingen
  • CV Checks
  • Oriëntatiedagen
  • Koffiegesprekken
  • Inhousedagen

Profiel

Let op dat de tekst hier onder mogelijk niet in de gewenste taal kan worden vertaald.

Bedrijfsprofiel

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is niet zomaar een werkgever. Samen met onze ketenpartners werken we aan het oplossen van misdrijven en spelen we een belangrijke rol in de bestrijding van zware criminaliteit. Het werk van het Nederlands Forensisch Instituut doet ertoe en heeft maatschappelijke impact.

Binnen het NFI houdt onze divisie Digitale en Biometrische Sporen (DBS) zich voornamelijk bezig met forensisch onderzoek binnen geautomatiseerde systemen. Allerlei soorten software en hardware komen bij dit onderzoek voorbij. Dat onderzoek doen we niet alleen voor de Politie en het Openbaar Ministerie, maar ook voor de Koninklijke Marechaussee, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Algemene Inspectiedienst (AID) en de Landelijke eenheid van de Nationale Politie.

Vaak hebben opdrachtgevers zelf gespecialiseerde deskundigen in dienst. Wij verrichten voornamelijk onderzoek in complexe gevallen waar onze klanten zelf niet verder mee komen. Ook krijgen we (buitenlandse) rechtshulpverzoeken op digitaal gebied. Vanwege de enorme technologische ontwikkelingen op dit terrein investeren we relatief veel tijd in onderzoek, ontwikkeling (R&D) en kennisoverdracht.

Forensische Software Engineering (FSE)
Hier maken we verschillende forensische applicaties, libraries en werken we aan nieuwe technieken om forensische puzzels op te lossen. Het reverse engineeren van onbekende bestandsformaten of bestandssystemen om forensische sporen zichtbaar te maken is een belangrijk onderdeel van ons werk. We duiken in lowlevel-datastructuren en algoritmiek en halen hierbij de betekenis van de laatste bit boven water. Onze tools worden door de Politie, het OM en onze eigen onderzoekers gebruikt tijdens de opsporing en bewijsvoering bij strafzaken.

Forensische Big Data Analyse (FBDA)
We modelleren en visualiseren data om onze partners in de sector van de openbare orde- en veiligheid te helpen bij het oplossen van big data-vraagstukken. In dit team hebben we expertise in verschillende disciplines die relevant zijn, zoals statistiek, machine learning en datavisualisatie. Binnen het NFI werken we bovendien ook samen met andere collega’s die gespecialiseerd zijn in andere vormen van digitale technologie.

Digitale Technologie (DT)
Hier houden we ons bezig met het achterhalen en doorzoekbaar maken van allerlei digitale sporen op heel veel verschillende apparaten. Voorbeelden van digitale sporen zijn Whatsapp-berichten in een telefoon, e-mailadressen in een computer of GPS-locaties in een TomTom. Maar ook een bankpas, Smart TV of een brandmelder bevatten digitale sporen. Bij dit doorzoeken wordt gebruik gemaakt van het programma Hansken dat bij het NFI zelf ontwikkeld is.

De betrokkenheid van de NFI-ers is groot. Veel verschillende deskundigen met elk hun eigen specialisme werken dag in, dag uit met grote passie aan het oplossen van de puzzels die ze gepresenteerd krijgen. Dit maakt de dynamiek binnen onze organisatie zo uitdagend.
We werken intensief met elkaar samen. En we zetten ons continue in voor de veiligheid van onze samenleving. Wil jij er onderdeel van uitmaken?

Studentenprofiel

• Je hebt een relevante hbo en/of wo-opleiding of je bent hier nu mee bezig, bijvoorbeeld in de richting van bijvoorbeeld informatica, computer science, kunstmatige intelligentie, wiskunde of embedded systems;
• Je hebt aantoonbare ervaring met één of meer programmeertalen;
• Je bent sterk in projectmatig werken;
• Je kunt goed samenwerken in groepsverband;
• Je spreekt en schrijft het liefst zowel Nederlands als Engels.

Carrièremogelijkheden

Bij ons heb je de ruimte om als stagiair of beginnend professional aan de slag te gaan met uitdagende forensische vraagstukken en staan state-of-the-art technieken tot je beschikking, of je ontwikkelt ze zelf. Op deze manier kun je bijdragen aan de veiligheid van Nederland en andere landen.
Het NFI is voortdurend en/of regelmatig op zoek naar:

- Software Engineers,
- Testautomatiseerders,
- Test engineers,
- Data Scientists,
- Crypto Test Engineers,
- Hardware Engineers,
- Exploit Developers,
- Software Architecten,
- Systeembeheerders,
- Netwerkbeheerders,
- Information security specialisten,
- Business informatie analisten.

We stimuleren iedereen om actief kennis te delen en we staan open voor nieuwe ideeën en inzichten. Ook die van jou! Samen komen we telkens weer met technologische en wetenschappelijke innovaties die er toe doen.

Afhankelijk van ervaring en expertise ligt het startsalaris meestal op functieschaal 10 (zie arbeidsvoorwaarden) CAO Rijk. Hierbij kan een tijdelijke markttoelage van 8% (onder voorwaarden) aan het maandsalaris worden toegevoegd. NFI investeert graag in de ontwikkeling van de medewerkers en er zijn genoeg mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen.

Sollicitatieprocedure

Wanneer je actueel op de hoogte wilt blijven van onze vacatures attenderen wij je graag op onze vacatures die je kunt vinden op onze eigen website https://www.forensischinstituut.nl of op de website https://www.werkenvoornederland.nl/ . Tevens is het erg zinvol om onze LinkedIn-pagina te volgen. Zo blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste vacatures en ontwikkelingen binnen ons werkveld.